maanantai 7. syyskuuta 2015

Reka corner!

Ajattelin aloittaa tämmösen postaussarjan, missä kerron aina Rekan kuulumisia koosteena sillon tällöin. :) Jos joku ei tiedä, niin Reka on cane corson ja amerikan akitan mix. Vahinkolapsi. Reka on syntynyt 28.1.2011 eli on nyt reilut 4,5 vuotta. Olen ottanut Rekan joskus yhdessä exkihlattuni kanssa, Reka tuli meille ollessaan 1,5 vuotta. Rekan edelliset omistajat eivät osanneet käsitellä Rekaa ja olivat viemässä sitä piikille erinäisistä syistä. 


Reka on tällä hetkellä tuollainen n. 58kg mötkö. 

Alkuvuodesta vein Rekan ell, koska se ontui satunnaisesti levon jälkeen vasenta takajalkaansa. Eräs ilta lumihangessa hyppiessä Reka vingahti. Reka ei itke kivusta _ikinä_ joten oli aika selvää, että nyt sattui oikeasti. Käytiin ell ja diagnoosiksi tuli niveltulehdus ja alkava nivelrikko. Saatiin kipulääkekuuri. Pari viikkoa myöhemmin Rekan spurtatessa lumihangessa toisen koiran kanssa, polvesta meni ristiside täysin poikki.


Reka TTA -leikattiin 3.3.2015. Toipumisaikana idiootti naapurini piti koiraansa vapaana jatkuvasti kerrostalolähiössä ja kyseinen koira tuli alamäessä Rekan niskaan kaksi eri kertaa. Näiden vuoksi Rekan jalka jouduttiin vetämään uudestaan auki, 28.5.2015. 


Rekan polven nivelrikko on todella pitkällä nyt. Jalan suoruus ja toipumisaikana tapahtuneet iskut ovat vieneet sitä rajusti eteenpäin. Tällä hetkellä Reka syö Gabrionia (gabapentiini, vaikuttaa kivun tuntemukseen) pienellä annoksella sekä Previcoxia (tulehduskipulääke). Molemmat menevät päivittäin. 


Rekan munuaisarvot ovat hieman koholla. (177, yläviite 159). Se voi johtua rankasta keväästä / alkukesästä, mutta asiaa pitää seurata. Itseasiassa pitäisikin kuukauden sisään mennä ottamaan uudet verikokeet, että näkee onko tuo arvo kehittynyt mihin suuntaan. Jos se on noussut, on pakko tehdä muutoksia lääkkeissä / ruuassa, että munuaiset säilyvät mahdollisimman pitkään toimintakuntoisina... munuaisten vajaatoimintahan johtaa myrkytykseen. 


Perusluonteeltahan Reka on kuitenkin sellainen leikkisä, laumakeskeinen ja lojaali mötkylä. Rekalle tärkeimpiä ihmisiä itseni lisäksi on mun iskä ja tietysti exkihlattuni Hoo (joka näkee Rekaa edelleen :)). 


Olen ollut koko kevään kotona työttömänä ja en ole oikeastaan mennyt yhtään mihinkään, koska Rekan jalka oli niin rikki ja koko ajan leikattiin. Nyt Rekan eroahdistus on päässyt aivan hirveäksi. Reka ei tuhoa mitään yksinollessaan, mutta ulvoo koko sen ajan mitä mä olen poissa. Koitan kovasti kouluttaa käytöstä pois, mutta koska nyt olen päivisin koulussa pitkiä aikoja, on koulutus aika haastavaa.


Tämä oli tällainen pieni tilannekatsaus mitä Rekalle on tapahtunut tähän mennessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti